„Am bucuria să-l fi descoperit de mic. Eu l-am ţinut în braţe la botez şi poate o parte din nebunia mea s-a transmis şi lui. E o mare bucurie să  văd că  imaginaţia, frământările şi gândurile, tot ce poate fi mai ascuns în om poate ieşi la iveala. Senzaţia mea este de mare libertate pentru acest gen de manifestare plastică atât pentru obiectele pictate cât şi pentru pictura. Încă de la 3 ani Romulus îmi făcea nişte caricaturi şi iniţial credeam că i le făcea altcineva pentru a râde de mine. S-a adeverit că nu era aşa. Chiar am o mare părere de rău ca n-am păstrat multe dintre ele. Evoluţia lui Romulus a fost spectaculoasă, nimeni nu s-a gândit că va apuca pe drumul acesta. La început a pictat icoane şi toate aveau un aer straniu, chiar regizorul Alexandru DABIJA spunea că reprezentările acelea ar putea fi personaje în cele mai nebănuite piese de teatru ale sale.. Aveau nişte priviri ciudate şi reprezentau nişte personaje foarte stranii adică nu te duceau cu gândul la smerenia divină. Toţi parcă erau puşi pe afaceri, şotii, ciudăţenii, de fapt şi astăzi mulţi fac acelaşi lucru. Când am văzut cum pictează mi-am dat seama că se indreaptă spre o direcţie ce mai târziu va duce la o paletă a exprimării mult mai amplă. Iată că acest lucru s-a întâmplat şi astăzi suntem în faţa a ceva de nedescris în cel mai bun sens al cuvântului”

Liviu TIMUŞ,  2011

 

„Romulus şi-a început cariera în urmă cu 6-7 ani, la Galeria Vert  unde expunea cu colegul sau Avasiloiei, ceva asemănător ca stil. Îşi conturase o serie de personaje şi o punere în scenă pe care văd că nu i-a schimbat-o capitala. A mai făcut expoziţii la Teatrul Tineretului, în ţară dar şi la Bucureşti acolo unde locuieşte în ultimul timp.”

Ştefan POTOP,  2011

 

  „Romulus este un necanonic. Are un concept controlat. Tabloul „Refracţia Omului Modern” este manifest adică se răsfrânge în toate celelalte. Sigur că există o unitate a imaginarului la Romulus fie că e vorba de obiectele pictate sau pictura lui. Avem de-a face cu o expoziţie de un anumit nivel intelectual. Am avut până cum puţine expoziţii atât de coerente, ca un adevarat manifest. Va avea o evoluţie firească dar n-aş putea spune în ce direcţie, pentru ca face şi pictură murală dar se ocupă şi de scenografie. Acestă expoziţie îmi place este pe sufletul meu.”

Emil NICOLAE - despre expozitia "Refractia Omului Modern" Piatra Neamt 2011

 

just me About
press
CV

© Copyright. All rights reserved to Romulus Boicu.

Designed by Romulus Boicu.